Den nye generation vil have afslebet trægulve

Det er uden tvivl blevet meget populært de sidste par år at få udført en professionel gulvafslibning i hjemmet lige meget om man bor i hus eller lejlighed. Det skyldes bl.a. at der sket et generationsskifte og den nye generation er ikke helt så glade for tykke gulvtæpper som den forrige generation var det. Mange fra den nye generation bliver bl.a. mindet om deres barndomshjem når de ser et tykt gulvtæppe og det er der som sådanne ikke noget i galt med. Men de vil gerne sætte deres helt personlige præg på deres eget hjem og derfor vælger de at have trægulve der er blevet slebet i stedet for.

Afslebet trægulve er sundt for indeklimaet

Et trægulv er ikke kun pænt at kigge på det er også meget sunder end at have et gulvtæppe på gulvet. Det kan selvfølelig være hyggeligt når det er vinter at have et tykt gulvtæppe at gå på da det føles dejligt varmt. Men et gulvtæppe tiltrækker også en masse støv og støvmider og det er ikke sundt for indeklimaet. I stedet for at lægge et gulvtæppe på hele gulvet kan vælge at købe et lille gulvtæppe som man lægger under eksempelvis stolen hvor man sidder når man skal slappe af med at læse en god bog eller se TV. På denne måde ”slår man to fluer med et smæk” som man siger.

Trægulve er nemme at holde rene

I forhold til et gulvtæppe så er et trægulv meget nemmer at holde rent. Hvis gulvet har fået den rette efterbehandling med eksempelvis olie eller lak efter at det har fået en gulvafslibning. Herefter er det nemt rengøre gulvet med en våd klud på få minutter. Det er især en fordel hvis man har små børn eller husdyr der jo ikke kan undgå at grise en del. Du skal dog være opmærksom på at visse gulve ikke kan tåle alm. sæbe da vil skade gulvets overfalde. Tag derfor en snak med gulvmanden om hvilken type sæbe du skal benytte dig af når du virkelige vil rengøre gulvet. Typisk vil det være brunsæbe du skal du bruge. Men i visse tilfælde alt efter hvilken overfladebehandling dit gulv har fået kan det være nødvendigt at bruge noget specielt sæbe så du ikke ødelægger lakken eller olien som er blevet påført gulvets overfalde efter gulvafslibningen. Men det ved din gulvsliber helt sikkert alt om så det er bare og snakke med ham.