Børn skal være børn og have det sjovt hele tiden – også med kostumer

Den årlige begivenhed fastelavn er noget, der kan få julelys i alle små børns øjne, fordi de ved , at det bliver en dag med sjov og ballade. De skal have udklædning på og lave en masse sjove aktiviteter hele dagen lang, lige fra de står op til de går i seng. Derfor kommer de slet ikke til at kede sig på nogen måde og huske tilbage til den dag, flere måneder efter. Faktisk kan man sige, at den dag kan børn være børn og alt hvad det nu engang indebære.

Så forældrene er også næsten på den anden ende den dag, for de deres poder kan nå alt det de skal den dag og de ikke bliver kede af det. Om morgen får de deres kostumer til børn på, hvor drengene ofte er supermand og piger prinsesser. Drenge og piger er nemlig hver deres ting og man finder sjælendt en dreng i pige udklædning og omvendt. Nogle gange sker det, men det er ikke ret tit det sker, fordi drenge er nu drenge og piger er piger. Sjælendt de kan lide de samme ting og sådan er det nu en gang.

Fastelavn er næsten som det var da man begyndte på det, men som tiderne er nu, gør man meget mere ud af kostumer til børn og gør det til noget børn ser frem til mange måneder i forvejen. De bliver heller ikke ret gamle før de heller ikke synes det er sjovt mere, da børn stopper tidligere og tidligere med at lege i dag, end det var før i tiden. Der kunne de nemt lege i rigtig mange år og i dag stopper de fleste inden de er 12 eller 13 år. Nogle endda meget tidligere end andre gør det.